Fri frakt & snabba leveranser

5 mascaramissar du gör – och hur du fixar dem!

5 mascaramissar du gör – och hur du fixar dem!
6th mars 2019 Louice Tapper Florén

Vi har alla varit där. Man har precis åstadkommit ett sminkresultat som man är nöjd med och sista steg är att applicera mascara. Och då blir allt fel. Kanske råkar du få mascara på ögonlocken. Kanske blir fransarna ett par spretiga spindelben istället för långa och fylliga. Eller så kanske du ser du som en tvättbjörn när dagen är slut. Oavsett vilken mascaramiss just du brukar uppleva finns vi här för att guida dig kring hur du kan fixa dem!

Du känner paniken. Du måste gå hemifrån om prick två minuter och mascaran var det sista du skulle göra. Något som du räknar kommer ta max en minut. Visst, det borde vara hur enkelt som helst att få ett snyggt resultat på nolltid, eller? Men så råkar du göra den där otroligt irriterande mascaramissen. Helt plötsligt inser du att det kommer ta mer än två minuter att fixa det och att det inte är så enkelt att få bort mascarafläcken – utan att förstöra allt smink på kuppen. I den här artikeln kommer vi gå igenom 5 mascaramissar du gör – och hur du fixar dem!

 

Mascaramiss #1: den hamnar… överallt i ansiktet!

 Denna miss är mer regel än undantag. Om du aldrig råkat måla mascara utanför fransarna så att den hamnar på ögonlocken eller vid ögonbrynen och på näsan (om du råkar slinta med mascaraborsten) – då är du nog en av få lyckliga. För oss andra, finns det flera knep för att enkelt fixa till detta lilla snedsteg. Den första grundregeln är att låta mascaran torka helt, vilket kommer göra det enklare (och snabbare) att ta bort fläcken. Om du istället försöker ta bort den när den fortfarande är blöt är sannolikheten att det blir ännu värre. När mascaran väl har torkat kan du använda en torr och ren mascaraborste och försiktigt skrubba bort fläcken. På det här sättet kan du få bort mascaran utan att förstöra sminket under.

Brukar du applicera mascara med ”zick zack-metoden”? Det här är ett bra sätt för att applicera mascara ända in vid fransrötterna, men på köpet kan man ibland få mascara på ögonlocken. Du kan undvika detta genom att titta nedåt istället för uppåt när du applicerar mascara på dina överfransar. Om du ändå får mascara på ögonlocken kan du försiktigt torka bort fläcken med en tops eller täcka den med concealer. Fixera sedan med ett puder. En sista utväg är att täcka mascarafläckarna med en flytande eyeliner.

 

 

Mascaramiss #2: den håller sig inte plats på fransarna hela dagen

Kanske lyckas du med att trolla fram fylliga och långa ögonfransar med hjälp av mascaran. Missen märker du inte efter ett par timmar: mascaran har lagt sig under ögonen och gett dig en ”tvättbjörnslook”. Här kan mascaran i sig vara problemet och särskilt förlängande mascaror har en tendens att smula sig. Byt ut din mascara eller grunda den med en primer, vilket kan hjälpa mascaran att hålla sig på plats hela dagen.

Om du är beredd att byta ut mascaran, välj en som ger både näring och fukt till fransarna. Detta kommer hjälpa fransarna att hålla sig fina hela dagen. Testa Xlash Mascara – en innovativt vårdande mascara med vitamin E och A, som även ger extra volym och 100 procent färg till varje ögonfrans. Läs mer om Xlash Mascara här.

Glöm heller inte att byta ut mascaran var tredje månad. Detta är viktigt dels för att undvika förekomsten av bakterier, men även för att säkerhetsställa att formulan ger så bra resultat som möjligt.

 

 

Mascaramiss #3: du lyckas aldrig få ett klumpfritt resultat

 Funderar du på hur man kan få långa och fylliga fransar med mascara, men utan klumpar? Även här kan problemet vara att mascaran är för gammal och att du behöver byta ut den. Om du endast har en mascara till hands kan du återfukta formulan genom att addera ett par droppar av alkoholbaserad ögonsminksborttagning. Rör om med borsten och applicera sedan mascaran på nytt.

Får du klumpar trots att du använder en ny mascara? Detta kan bero på att du applicerar den fel. ”Zick zack-metoden”, där man gnuggar mascaraborsten sidledes inifrån fransroten och ut, passar de flesta mascaraborstarna – men inte alla. Om du gör detta med en mascaraborste med längre strån kan du istället få ett klumpigt resultat. För att undvika klumpar rekommenderar vi att du endast använder den här metoden med en mascaraborste med kortare strån.

 

Mascaramiss #4: dina fransar klistrar ihop sig som spindelben

Den här missen sker så lätt. Oftast händer det när man tänker att man bara ska addera ett till lager med mascara, därefter kommer fransarna se fantastiska ut. Men istället gör det där extra lagret att fransarna ser ut som hemska spindelben. En look man helst vill undvika, eller hur? En enkel lösning till detta är dels att måla på tunnare lager med mascara, men du kan även använda en franskam när olyckan väl är framme. Kamma igenom fransarna innan mascaran har torkat helt, vilket kommer separera fransarna och minska looken av spindelben.

 

 

Mascaramiss #5: den torkar ut dina fransar

 För mycket mascara och om du till och med sover med den (ett big NO NO) kan tyvärr resultera i torrare och svagare fransar. Även ögonfransarna behöver en paus från smink ibland. Skippa mascaran helt ett par dagar i veckan så att fransarna får möjlighet till att vila och återhämta sig. Om du inte känner dig redo för detta kan du även byta ut mascaran mot en mer vårdande variant.

En annan lösning till den här missen är att använda ett ögonfransserum. Xlash Eyelash Serum gör inte bara dina fransar längre och fylligare, den ger även nyttig näring och fukt till dina fransar. Detta är ett bra sätt att bygga upp samt stärka fransarna. Med Xlash får du mer välmående och vackra fransar, men serumet förhindrar även att de går av eller skadas. Genom att boosta fransarna med ett ögonfransserum kan du alltså minska risken att din mascara torkar ut dina fransar. Köp och läs mer om hur Xlash Eyelash Serum fungerar här!

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*